Over ons

Wij zijn Joost en Saphira. Samen hebben we 2 zonen, geboren in 2011 en in 2014. Vanuit de gedachte dat ieder kind een warme, veilige plek verdient zijn wij in 2018 begonnen met pleegzorg (specifiek voor crisisplaatsingen) en sinds 2021 actief als gezinshuis.

Ons gezinshuis staat in een rustige, ruime wijk binnen de gemeente Haarlemmermeer. We zijn goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Vlakbij zijn winkels en verschillende sportfaciliteiten. We hebben een lichte ruime woning met 5 slaapkamers, een grote leefruimte en een ruime tuin met een huisje voor de tienermoeders.

 

Sinds onze eerste ervaringen met pleegzorg is het voor ons duidelijk geworden dat wij ons heel graag willen inzetten voor de allerkleinsten (0-4 jaar). Het zijn van een gezinshuis zien wij als de manier om echt het verschil te maken voor een kind. Met name kinderen die al veel hebben meegemaakt (pre-en postnataal) denken wij goed te kunnen helpen. Stabiliseren en werken aan een goed perspectief, bij ouders of bij een perspectief biedend pleeggezin/ gezinshuis. We richten ons op tijdelijk verblijf.

 

Saphira is voor de start van ons gezinshuis ruim 10 jaar zelfstandig gastouder geweest. Haar hart ligt bij de verzorging van kinderen en dan in het bijzonder kwetsbare kinderen. Taken die haar makkelijk afgaan zijn met name het bieden van een stabiele en warme omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en de wereld kunnen ontdekken. Daarnaast is zij bedreven in het behouden, en waar nodig werken aan, een goed contact met ouders. Saphira is altijd beschikbaar voor de kinderen en tienermoeders. Haar pedagogische opleiding en ruime ervaring vanuit de kinderopvang maakt dat Saphira goed in staat is de kinderen op te vangen en daar waar nodig te ondersteunen en begeleiden.

 

Joost is de afgelopen 15 jaar werkzaam geweest in verschillende functies in de IT en (project) management. Joost werkt fulltime en werkt daarnaast mee in het gezinshuis. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om samen met onze kinderen te voetballen en te sporten. Inmiddels hebben we beiden ervaring met het opvoeden en begeleiden van kinderen die niet meer thuis kunnen wonen.

 

Goed om te weten is dat wij geloofsneutraal zijn. Kinderen en ouders zijn welkom bij ons, ongeacht religieuze voorkeur. Wij vinden het belangrijk respectvol met iedereen om te gaan.